Waarom kiezen wij voor Italiaanse leveranciers | Bakkerijwereld

Onze liefde voor Italie steken we niet onder stoelen of banken! Maar hoe is dit bij bakkerijwereld nu ontstaan..

Al sinds 1905 is mijn familie in de bakkerijwereld actief. Toen mijn vader een nieuwe bakkerij ging inrichten in Ede was er (bijna vanzelfsprekend) geen portemonnaie die dik genoeg was om het geheel in te richten met de alom bekende gevestigde merken. Dus dat werd een zoektocht naar alternatieven!

Uiteindelijk (vele beursbezoeken en km’s rijden later) is hij terecht gekomen bij de Italiaanse firma Polin. Na afspraken is er destijds -zo’n 30 jr geleden- de keuze gemaakt de nieuwe bakkerij hiermee in te richten. Van deegkneder tot aan de ovens toe. Een flinke gok als je bedenkt dat Polin hiermee de 1e levering in NL ging doen.

Achteraf bleek de “gok” geen verkeerde, de prijs-kwaliteit verhouding was dik in orde! Natuurlijk moest er zoals bij machines van iedere leverancier onderhoud gedaan worden periodiek, niks geks. Omdat de aanschaf “te behappen” was, bleek dat er weer sneller geld voorhanden was om nieuwe investeringen te doen. De jaren daarna hebben we alleen nog met volle tevredenheid gewerkt met apparaten van Italiaanse makelij.

Omdat we deze ervaring hebben maken wij er ons sterk voor dat duur niet perse de beste koop is! In het algemeen word een bedrijf dat gesetteld is soms laks of arrogant. Zoiets als “we verkopen toch wel”. Daarentegen wil een kleiner bedrijf meestal zijn stinkende best doen voor hun klanten om ook te groeien, je bent dus geen nummer. Daarnaas maken kleinere bedrijven ook minder onkosten. Denk aan het werken zonder dure leasebakken, maatpakken, panden etc. Dit hoeft dus ook niet te worden betaald door jou.

Wat je nu ziet gebeuren in de markt is dat de eens zo betrouwbare kwaliteit van de gevestigde orde minder word. Waar vroeger op afgegeven werd, doen ze nu

zelf ook. Kunststof kappen ipv metaal, goedkopere motoren/lagers, dunnere materialen etc. Kortom minder robuust.

De toppers zijn dus (al heel lang geleden) begonnen om kosten te schrappen.. terwijl de rest in Europa aan het ‘upgraden’ is. Logisch dat de kwaliteit dan dichter bij elkaar komt te liggen. Sterker nog, er zijn legio voorbeelden waarbij er gewoon ingekocht word bij hun goedkopere collega’s in machineland.

Een ander veel genoemd punt is dat er een fantastische storingsdienst voorhanden is. Ik vraag me weleens af waarom dit dan nodig is als de spullen zo “ongeëvenaard” goed zouden zijn..

Kijk dus verder dan de neus lang is, misschien is het allemaal zo gek nog niet! Wanneer je hulp nodig hebt weet je me te bereiken:

Jan van Snippenberg

Deel dit met anderen